• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yeni Kamu Personeline Yönelik Oryantasyon Eğitimi Veriliyor

Yeni Kamu Personeline Yönelik Oryantasyon Eğitimi Veriliyor

Nurhayat YÜRÜK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde göreve yeni başlayan personeller için düzenlenen oryantasyon eğitim programı, 81 İl Müdürlüğü’nde eş zamanlı olarak başladı. Bakanlık hizmet kalitesinin artırılması ve personelin görev süreçlerine uyum sağlaması amacıyla düzenlenen bu program, farklı meslek gruplarından gelen kamu personelini bir araya getiriyor. Bir ay sürecek olan eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra saha deneyimlerini de içerecek şekilde planlandı.

Programın ilk ayağı, Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Açılış törenine Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki katıldı. İl Müdürü Baki, törende yaptığı konuşmada oryantasyon sürecinin önemine dikkat çekerek, eğitimin yalnızca bir başlangıç olduğunu ve katılımcıların bu süreçte edindikleri bilgi ve deneyimlerin görevlerini daha bilinçli bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Saha Deneyimleriyle Desteklenen Eğitim

Oryantasyon programı kapsamında, kamu personelinin yalnızca teorik bilgiyle değil, aynı zamanda saha uygulamalarıyla da desteklenmesi hedefleniyor. Eğitim sürecinde, bakanlık hizmet süreçleri, mevzuat bilgisi, kurum içi iletişim ve saha çalışmaları gibi konular ele alınacak. Böylece yeni personelin, bakanlığın hizmet standartlarına uygun bir şekilde görev yapması amaçlanıyor.

İl Müdürü Ertaç Baki, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim programına katılan personellerimiz, yalnızca teorik bilgilerle değil, aynı zamanda saha deneyimleriyle de desteklenerek bakanlık bünyesindeki görevlerine daha bilinçli ve donanımlı bir şekilde başlayacak. Bu süreç, hem personelimizin uyum sağlamasına hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulmasına katkı sağlayacaktır.”

81 İlde Eş Zamanlı Eğitim

Bakanlık tarafından organize edilen bu kapsamlı program, ülke genelindeki 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülüyor. Her ilde farklı meslek gruplarından gelen personellerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimler, yerel ihtiyaçlara göre şekillendiriliyor. Ağrı’da başlayan programın diğer illerdeki uygulamaları da yoğun bir katılımla devam ediyor.

Bir ay sürecek olan bu oryantasyon programı, yeni personelin bakanlık kültürünü benimsemesi ve görevlerine daha hazırlıklı başlaması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitimlerin sonunda yapılacak değerlendirme ile personelin kazandığı bilgi ve beceriler ölçülerek sürecin etkinliği analiz edilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM