Ağrı’da halk eğitim merkezlerindeki kursiyer kadınlar ile usta öğreticiler, depremzedeler için günde 500 uyku tulumu dikiyor.
“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Ağrı’da başlatılan yardım seferberliği sürüyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il genelindeki halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler ile kursiyerler de depremzedeler için kışlık giysi, battaniye dikiminin ardından bu kez uyku tulumu üretimine başladı.
Kadınlar tarafından hazırlanan uyku tulumları ve onlarca kışlık ürün, yardım tırlarıyla deprem bölgesine gönderiliyor.
Çalışmaları yürüten kursiyerler ve usta öğreticilere destek olmak amacıyla Ağrı Merkez Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, kursiyerleri ziyaretinde, milli eğitim müdürlüğü olarak deprem bölgesi için başlatılan yardım kampanyasına ilk günden itibaren destek verdiklerini söyledi.
‘Kahramanmaraş kardeş şehrimiz olarak tanımlandı’
Kursiyerlerin daha öncesinde depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kışlık kıyafet ve battaniye yaptığını ifade ederek: “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak burada uyku tulumu üretiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bakanlığımız kardeş şehir olarak Kahramanmaraş ilimizi tanımladı. Biz burada ürettiğimiz ürünleri Kahramanmaraş’a gönderiyoruz. Günlük 500 tane uyku tulumu üretim kapasitemiz var. İnşallah burada ürettiğiniz ürünlerle oradaki vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yaralarını sarmaya imkan sunar. Allah bu tür felaketleri bir daha ülkemizde göstermesin. Buradaki usta öğreticilerimiz 7 gün 24 saat görev yapıyor. Hafta içi ve hafta sonu demeden üretim yapıyorlar.” Dedi.
