Ağrı’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol takımı ile il protokolü, farkındalık maçında kozlarını paylaştı.
Karşılaşmayı Ağrı’da 7 yıl önce erken yaşta zorla evliliklerin önüne geçmek amacıyla “Kız Çocukları Beyaz Gelinlik Yerine Forma Giysin” sloganıyla kurulan ASP Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol takımı 6-1’lik skorla kazandı
Kentte Valilik himayelerinde Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kadına karşı şiddetle mücadelede farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile ASP Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı ile il protokolünden oluşan erkek futbol takımı, Ağrı Vali Lütfü Yiyenoğlu Stadyumunda karşılaştı.
Kadın hakemlerin yönettiği karşılaşma öncesinde her iki takımda ellerinde “Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur”, “Kadına El Kalkamaz” ve “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” yazılı pankartlarla sahaya çıktı.
İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan para atışı sonrası kadın futbol takımının başlama vuruşu ile başlayan karşılaşma 20 dakikalık iki devre şeklinde oynandı. Karşılaşmayı, rakibine oynadığı futbolla büyük bir üstünlük sağlayan ASP Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı 6-1’lik skorla kazanırken, galibiyet kupasının sahibi oldu.
Karşılaşma sonrası her iki takım oyuncuları ve seyirciler müzik eşliğinde sahanın ortasında halay çekip eğlendi.
Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak yaptığı açıklamada, kurum bünyesinde kurulan kadın futbol takımının, erken yaşta zorla evliliklerin önüne geçmek amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, hem il hem de bölge genelinde olumlu bir örnek olduğunu söyledi
Takımın geçen sezon 2.ligin kapısından döndüğünü belirten Bayrak, Kadın Futbol Takımının bu sezon 2. Lige çıkacağına inandıklarını belirterek: “ 25 Kasım Kadına Karşı şiddetle Mücadele Uluslararası Günü kapsamında İlimizde gerçekleştirdiğimiz birkaç faaliyetten bir tanesi olan kadın futbol takımı ile ilimiz il müdürlerinden oluşan erkek takımı arasında oynanan karşılaşma, kızlarımızın üstünlüğü ile bitti. Amacımız kadına şiddetin değil, kadına saygının, kadının verdiği emeğin, kadının her platformda gösterdiği başarının dile getirildiği mutlu günler olmasıdır. Bize katkı sunan il müdürlerimiz, sporcu kızlarımız ve herkese çok teşekkür ederiz. Dileriz ki ilerleyen daha güzel günlerde, 25 Kasımlarda sadece başarılı kadınları anlattığımız daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle” dedi.
‘Burada kadınların gücünü konuşturduk aslında’
Kadına Yönelik Şiddete Hayır diyebilmek için bir maça çıktıklarını belirten ASP Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı oyuncusu Keziban Turun (20), maçı kazandıkları için duydukları mutluluğu dile getirerek : “6 yıldız ben ASP Kadın Futbol Takımında oynuyorum. Genelde özellikle bizim bu bölgelerde biz kadınların futbol oynaması yadırganıyor. Bu günkü maçta kurum müdürlerimizle “kadına yönelik şiddete hayır” diyebilmek için bir maç yaptık. Maçı kazandık. Burada kadınların gücünü konuşturduk aslında. Bizler mücadele ediyoruz. Ama bu mücadelemizin biraz daha desteklenmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.
‘Sağ olsunlar bizlere çok nazik davrandılar’
Bir diğer kadın futbolcu Fatma Nur Ulutaş (15) ise : “ Futbol denilince akla gelen ilk erkek sporu olmaması gerekiyor. Kadınlarda var. İllaki bu spor erkeklerin sporudur diye bir şey yok. Kadınlarda bu sporu yapıyor. Bu gün il müdürlerimizle yaptığımız maçtan 6-1’lik skorla galip ayrıldık. Sağ olsunlar bizlere çok nazik davrandılar. Kurum müdürlerimize ve müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Kadınların var olduğunu tekrardan hatırlattılar. Kadınların ezilmeyeceğini, tekrar tekrar kadınların var olduğunu hatırlattıkları için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.