Ağrı’nın Patnos ilçesinde, İnönü ve Çay Mahalleleri arasında yer alan ve uzun süredir güvenlik önlemleri yetersiz olduğu için mahalle sakinlerinin tedirginlik yaşadığı köprü, Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın’ın talimatıyla yenilendi.
Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bu köprü, özellikle çocuklar ve yaşlılar için ciddi bir tehlike arz ediyordu. Durumun mahalle sakinleri tarafından belediyeye iletilmesi üzerine harekete geçen Patnos Belediyesi, köprünün kullanışlı ve güvenli hale getirilmesi için çalışma başlattı.
Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında, köprüde hem yapısal güçlendirme yapıldı hem de güvenlik önlemleri arttırıldı. Yenilenen köprüye korkuluklar eklenerek güvenli bir ortam sağlandı.
Köprünün yenilenmesi mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, Başkan Taşkın ve belediye ekiplerine teşekkür ederek, bu tür çalışmaların devam etmesini istediklerini dile getirdi.
Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın güvenliği bizim önceliğimizdir. Bu tür sorunları çözmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Patnos’u daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Yenilenen köprünün hizmete açılmasıyla birlikte, İnönü ve Çay Mahalleleri arasında ulaşım daha güvenli hale geldi. Belediye yetkilileri, benzer sorunların yaşandığı diğer bölgelerde de çalışmaların süreceğini belirtti.