Ağrı’nın ilk ve tek Jiu Jitsu sporcusu Rambo lakaplı Hüseyin Taşdemir (26), Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına yaptığı dağ ve salon antrenmanları ile hazırlanıyor
Dağ antrenmanlarında yaptığı ısınma hareketleri ve koşudan sonra yüzlerce kilo ağırlığındaki kayaları kaldırıp indiren Taşdemir, salon antrenmanlarında ise 300 kiloya yakın iş makinesi lastiği ve halter kaldırarak form tutmaya çalışıyor.
Spora ilk olarak halterle başlayan Şampiyon Sporcu Taşdemir, daha sonra dövüş sporlarına merak sardı. İlk olarak girdiği MMA Kafes Dövüşleri Türkiye Şampiyonalarında şampiyon olmanın yanı sıra çeşitli dereceler elde etti. Ardından Japon Savunma Sanatı olan jiu Jitsu ile tanışan Taşdemir, bu alanda Türkiye’de düzenlenen denklik ve eğitim seminerinde federasyonca, elde ettiği başarı neticesinde Uluslararası Jiu Jitsu Federasyonu Ağrı İl Temsilcisi olarak atandı.
İl Temsilcisi olarak atanan Taşdemir, Ağrı’da hem pek bilinmeyen Jiu Jitsu sporunu tanıtmak hem de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora teşvik etmek amacıyla çalışmalarına başladı. Ağrı Gençlik Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda açtığı özel kurslarla öğrencilerine karma dövüş sporları ve Jiu Jitsu eğitimleri veren Taşdemir, aynı zamanda Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına hazırlandığını söyledi.
Yaklaşık 15 yıldır spor yaptığını ifade eden Taşdemir, günlük yaşantısında ağır işlerde çalışan bir işçi olduğunu ifade ederek, hedefinin ilk olarak 18 Haziranda Ankara’da düzenlenecek olan MMA Kafes Dövüşleri Türkiye Şampiyonasını kazanmak olduğunu kaydetti.
‘Hamallıktan Türkiye Şampiyonu oldum’
Dövüş sporlarının şiddet aracı olmadığını, daha çok kaba gücü yenme ve savunma sanatı olduğunu kaydeden Taşdemir, özellikle gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğini ifade ederek: “MMA ve Jiu Jitsu antrenörüyüm. Aynı zamanda aikido ve wushu siyah kuşak sahibiyim. 15 yıldır spor yapıyorum. Bu süre içerisinde dağda, bayırda, çayırda ve spor salonlarında spor yaptım. Bu süreçte katıldığım yarışmalar oldu ve Türkiye Şampiyonu oldum. MMA ve Jiu Jitsu şampiyonuyum. 7 kere mülakat ve müsabakalarda dereceler elde ettim. Savunma sporları ve karma dövüş sporları yapıyorum. Günlük yaşamımda ağır işlerde çalışan bir işçiyim. Hamallık ve ağır ilerden gelmeyim. Ağır işleri yaptığım için bu yaptığım spor bana çok basit geliyor. Hamallıktan Türkiye Şampiyonu oldum. Tırlarca yem, çimento ve kepek indirip, yükledim. Çok ağır işlerde çalıştım ve halen de ağır bir işte mobilyacıda çalışıyorum. Hedeflerim var. En önemli hedefim bu sporda Dünya Şampiyonu olmaktır. Karma dövüş sporlarında Ağrı ve Türkiye’nin ismini tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Özellikle bizim gibi gençlerin umutlarının nasıl olduğunu göstermek istiyorum. Şu anda önümüzde 18 ve 20 Haziran arasında Türkiye’de düzenlenecek olan MMA kafes dövüşü şampiyonasına hazırlanıyorum. Türkiye Şampiyonası bittikten sonrada Dünya Şampiyonasına çağrılacağım inşallah.” Dedi.
‘Çalıştığım yerde mobilya ve diğer ağır eşyaları kaldırarak çalışmaya başlıyorum’
Antrenmanlarda yaptığı sıra dışı çalışmaları görenlerin kendisini şaşkınlıkla izlediklerini ifade eden Taşdemir, günlük ortalama 2 ila 7 saat antrenman yaptığını belirterek: “ Dünya Şampiyonasının tarihi belli değil ama ya İspanya ya da Bulgaristan’da olur. Şampiyonaya her gün her an hazırlanıyorum. Genelde sabahın erken saatlerinde çalıştığım yerde mobilya ve diğer ağır eşyaları kaldırarak çalışmaya başlıyorum. Geceleri spor yapıyorum. Gün içinde vakit buldukça spor salonuna gidiyorum. Yine hafta sonları özellikle dağ antrenmanları yapıyorum. Dağda koşu yapıyorum ve 300 kiloya yakın kayaları kaldırıyorum. Bana göre dağ antrenmanlarının yerini hiçbir şey tutmuyor. Gerçekten dağ idmanları vücuda çok iyi geliyor. Çok sağlam olmasını sağlıyor. Spor salonları gibi değil. Spor salonlarından çok daha fazla yararlı. Çalışmalarımı kendi imkanlarımla yapıyorum. Aynı zaman da kendi antrenörlüğümü de yapıyorum. Günde çalışma saatlerim değişiyor. Bazen 6 bazen 2 bazen ise 5 saat çalışıyorum. Çalışmalarımda ağırlık kaldırıyorum. Kum torbası ve çekiçle araba lastiği dövüyorum. Halter salonunda 280 kiloya yakın ağırlık kaldırıyorum. Yine aşır iş makinesi lastikleri ve dağda yüzlerce kiloluk kayalar kaldırıyorum. Bu şekilde form tutmaya çalışıyorum. Vücudumun kaldırdığı kadar çalışıyorum. Ben bir gün dünya şampiyonu olacağıma inanıyorum. Gerçekten bizler inanırsak her şeyi yapabiliriz. İmkanlarımız olmazsa da yaparız. Yapanlardan bir farkımız yok. İnşallah hedefime ulaşacağım. Buradan yetkililerimizden istediğim gençlerimizin ellerinden tutsunlar. Destek olduğu takdirde de çok daha büyük işler başarırız.” İfadelerini kullandı.