İhsan ADIGÜZEL
Ağrı’da, Kahramanmaraş’tan getirilen cevizlere olan talep her geçen gün artıyor. Ağrı’da yaşayan Umut Taş, kendi aracıyla Kahramanmaraş’tan getirdiği cevizlerin kalitesinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Taş, cevizlerin kilogram fiyatının 150 TL olduğunu ifade ederek, “Bu cevizler hem lezzeti hem de kalitesiyle büyük ilgi görüyor” dedi.
Kahramanmaraş cevizinin bilhassa yağ oranı ve aromasıyla öne çıktığını belirten Umut Taş, “Cevizlerimizi doğal yöntemlerle yetiştiren üreticilerden temin ediyoruz. Bu yüzden müşterilerimiz hem ürünün doğallığından hem de lezzetinden memnun kalıyor” şeklinde konuştu.
Ağrı halkının ceviz tüketimine olan ilgisinin yüksek olduğunu vurgulayan Taş, özellikle kış aylarında cevizin sofralardan eksik edilmediğini söyledi. Kahvaltılardan tatlılara kadar pek çok alanda kullanılan cevizin, hem besleyici özelliği hem de sağlık açısından faydaları nedeniyle tercih edildiğini belirtti.
Vatandaşlar ise fiyatların biraz yüksek olmasına rağmen ürünün kalitesinden memnun olduklarını dile getiriyor. Ağrı’da yaşayan bir tüketici, “Ceviz fiyatları genel olarak pahalı ama Kahramanmaraş cevizi gerçekten farkını hissettiriyor. Hem taze hem de çok lezzetli” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş cevizinin Ağrı’daki bu popülerliği, yöresel ürünlere olan ilginin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Uzmanlar ise yerel üreticilerin desteklenmesi ve bu tür kaliteli ürünlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğini vurguluyor.






