Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tıp Fakültesine 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında yerleşen birinci sınıf öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılına Ağrı’da başladı.
İlk kez AİÇÜ’de öğrenim görecek Tıp Fakültesi öğrencileri için Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi’nde oryantasyon programı düzenlendi. Programa, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Sayır, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güney, İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, akademik, idari personel ile öğrenci ve aileleri katıldı.
Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut programda yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi öğrencilerinin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde ilk kez öğrenim görmeye başlamasından dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Karabulut, Ağrı’ya Tıp Fakültesi’nin kurulmasındaki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AİÇÜ’nün ismini taşıdığı hayırsever iş insanı İbrahim Çeçen’e teşekkür etti.
Tıp Fakültesinin ilk kez 21 öğrenci ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında Atatürk Üniversitesi’nde eğitime başladığını anımsatan Prof. Dr. Karabulut, “Allah’a hamdolsun ki bu yıl siz sevgili 41 öğrencimizle ilk kez Ağrı’da eğitim öğretime başlıyoruz. Bizleri tercih ettiğiniz için çok mutluyuz ve gururluyuz, siz sevgili gençleri tebrik ediyorum. Genç dinamik kadromuzu, tecrübeli hocalarımızla birleştiriyoruz. Alt yapımızı oluşturduk, gerekli eğitim öğretim kadromuzun yanı sıra temel tıp laboratuvar alt yapımızı da kurduk. İnşaatı devam eden Tıp Fakültesi binamızın önümüzdeki yıl bitmesiyle daha rahat bir ortamda daha kaliteli eğitim ortamı sağlamak da bizim önceliğimizdir” dedi.
Hekimlik mesleğinin insanoğlunun var oluşu ile eş zamanlı olan ve sürekli ihtiyaç duyulan bir meslek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Hekim olan hocalarımız iki kutsal görevi icra ediyorlar. Birincisi, eğitimci olarak sizleri eğitip geleceğe hazırlama, ikincisi ise insan sağlığı için yapmış oldukları hizmetlerdir. Yeryüzünün en değerli varlığının insan olduğunu ve ona hizmet etmenin, onun ızdırabını dindirmenin en değerli iş olduğunu ve tüm sağlık çalışanlarının bu işi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Tıp Fakültesinin kentte sürdürülen sağlık hizmetleri açısından çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “2017 yılında göreve başladığımda birçok Ağrılı kardeşim sağlık sorunun çözülmesi konusunda bize talepte bulunmuştu. İlk yapmamız gereken işlerden birinin Ağrı’ya tıp fakültesi kurulması yönünde bir düşüncemiz vardı. Tıp Fakültesinin kurulması diğer fakültelere göre daha çok zahmetli bir iştir. Hamdolsun 2018 yılında fakülteyi kurduğumuzda ilk öğrencilerimizi aldık. Atatürk Üniversitesi ile bir protokol imzaladık ve öğrencilerimiz orada eğitimlerine başladı. 2024 yılında inşallah Tıp Fakültemizin ilk mezunlarını vereceğiz. Tıp Fakültesi öğrencilerimize katkı ve desteklerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve Tıp Fakültesi personellerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Sayır da AİÇÜ’de modern tıp eğitimine başlamak için gerekli alt yapının oluşturulduğunu ifade ederek, Ağrı’da Tıp Fakültesi öğrencilerinin ilk kez öğrenim görecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
IC Vakfı Müdürü Meral Dinçer ise bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vakıf olarak öğrenci ve akademisyenlerin gerçekleştireceği her türlü bilimsel çalışma, proje ve etkinliklerde maddi ve manevi destek sağlayacaklarını dile getirdi.
Programda, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Fatih Karaoğlan, AİÇÜ hakkında bilgi verdi. Program, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un, akademisyenler, öğrenci ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.